Zámecký pivovar Břeclav je pivovar s dlouhou historií, která sahá až do roku 1522. Výroba piva v zámeckém komplexu je doložena již od 15. století, což podtrhuje jeho význam pro regionální tradice. Pivovar po obnovení provozu v roce 2013 pokračuje v odkazu místního pivovarnictví a spoléhá na tradiční staročeské technologie. Pivo je vařeno dekokční dvourmutovou metodou, přičemž se používají pouze české suroviny – voda z Kančí obory, plzeňský slad a pečlivě vybrané české chmely.
Kvašení probíhá v otevřených kádích ve spilce po deset dní, poté pivo dozrává v ležáckých sklepích po dobu šesti až dvanácti týdnů. Tento tradiční přístup dává pivu plný sladový charakter a typickou kořeněnou hořkost. Mezi nabízené produkty patří různé druhy piv, včetně světlých a polotmavých ležáků jako Kanec a Delegát či speciály například Zámecké dědictví a RED KING. Pivovar je znám také komentovanými prohlídkami s ochutnávkami a prodejem svých piv v podnikové prodejně. Plněná piva jsou distribuována po celé republice, čepovaná se objevují především na jižní Moravě a na Slovensku.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
387 | 4.2 / 5 | |
firmy | 31 | 82.4 / 100 |