Hostinský pivovar Moritz v Olomouci spojuje tradiční minipivovar s kvalitní restaurací, která byla založena v roce 2006. Podnik se zaměřuje na výrobu nepasterizovaného a nefiltrovaného piva, využívajíc klasickou technologii a suroviny, jako jsou slad a chmel pocházející z Hané. K nabízeným pivům patří například Moritz 10°, Moritz 11° (polotmavé) a Moritz 12°, která jsou ceněna pro autentickou chuť.
Součástí restaurace je poctivá kuchyně inspirovaná českou tradicí, do které jsou zakomponovány také prvky haličské a židovské gastronomie, jako je například haličský baršč, šoulet či cimes. Velký důraz je kladen na použití čerstvých surovin; vývar je připravován tradičně a bramborová kaše je opravdu z brambor, bez přídavku náhražek či urychlovačů. Podnik se pyšní nekuřáckým prostředím a během letní sezóny také rozsáhlou zahrádkou, kde je možné ochutnat čepované pivo přímo z tanku. Hostinský pivovar Moritz spojuje pivovarskou tradici s kvalitní gastronomií a pohostinností.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
1373 | 4.3 / 5 | |
307 | 4.4 / 5 | |
firmy | 30 | 92.0 / 100 |