Tetu Brissy vzduchoplavecký restaurant představuje jedinečný podnik v pražské části Benice, kde se propojuje gastronomie s tématikou vzduchoplavectví. Interiér restaurace je inspirován osobností slavného francouzského vzduchoplavce Pierra de Tetu Brissy (1770–1829), což je zřetelné ve výzdobě — originální díla českých a slovenských výtvarníků zde odkazují na historické balóny a vzducholodě. Architektura prostor využívá tradiční materiály, mezi něž patří nepálená hlína a dřevo, a dominantou prostoru je detailně zpracovaný model vzducholodi.
Kuchyně tohoto restaurantu je zaměřena na domácí gastronomii s důrazem na sezónní a lokální suroviny, které jsou připravovány za využití moderních a šetrných technologií. Podnik se může pochlubit rozsáhlým vinným sklepem, jenž nabízí více než sedmdesát druhů vín známých vinařských oblastí. Zajímavostí jsou tematické degustační večery, během nichž tzv. „gastronomické lety“ umožňují poznat speciality různých evropských regionů. Spojení kvalitní kuchyně, širokého výběru vín a výjimečné atmosféry činí restauraci význačným místem v pražském gastronomickém prostředí.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
148 | 4.4 / 5 | |
15 | 4.8 / 5 | |
firmy | 12 | 75.5 / 100 |