Restaurace Benjamin sídlící v pražských Vršovicích nabízí unikátní fine dining zážitek, který obohacuje gastronomickou scénu hlavního města. Zaměření podniku spočívá v poskytování intimní atmosféry až pro deset hostů, kteří zasedají u stylového pultového stolu ve tvaru podkovy. Tento specifický způsob stolování podporuje bezprostřední kontakt s kuchaři, kteří jednotlivé pokrmy degustačního menu sami prezentují.
Pod vedením majitele Štěpána Návrata a šéfkuchaře Jakuba Červenky se Benjamin zaměřuje na současnou českou kuchyni, kladoucí důraz na sezónnost a lokální dodavatele. Koncept restaurace spočívá v inovativním zpracování tradičních regionálních receptů prostřednictvím různorodých moderních technik. Veškeré suroviny pocházejí výhradně od tuzemských producentů, včetně sladkovodních ryb z českých rybníků nebo zeleniny z místních farmářských trhů. Tímto způsobem Benjamin garantuje čerstvost surovin a autentický chuťový zážitek, který odráží rozmanitost české krajiny. Večerní hostina je pojata jako pečlivě moderované představení, jehož hlavním cílem je spojit hosty a umožnit jim sdílenou gastronomickou cestu. Restaurace je oceňována za promyšlenou koncepci i vysokou úroveň kuchyně.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
124 | 4.8 / 5 | |
firmy | 1 | 100.0 / 100 |