Restaurace Červený Jelen se nachází v historickém Šporkově paláci na pražské Hybernské ulici a nabízí spojení tradičního prostředí s moderním pojetím gastronomie. Interiér, jehož podobu navrhl architekt Stanislav Fiala, využívá původní bankovní halu a trezor a vytváří tak výrazný a originální prostor se sekcemi určenými pro různorodé využití.
Kuchyně restaurace se zaměřuje na kvalitní grilované pokrmy, v jejichž přípravě dominuje dvouapůltunový gril Infierno dovezený ze Spojených států. Na tomto grilu, využívajícím bukové a dubové dřevo z oblasti Křivoklátska, jsou připravovány například steaky z hovězího Wagyu, ryby či zelenina. Menu dále zahrnuje moderní českou kuchyni a klasické speciality, které uspokojí i náročné gurmány. Restaurace zároveň věnuje mimořádnou pozornost servírovanému pivu, především plzeňskému, čepovanému zkušenými výčepními z jednoho z nejvyšších tanků na světě. Součástí podniku jsou také dvě pivní zahrádky s názvy Celnice a Republika, vhodné pro posezení venku v centru Prahy. Historická atmosféra v kombinaci s kvalitní kuchyní i pivem utváří z Červeného Jelena jedinečné místo pro gastronomické zážitky.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
5786 | 4.5 / 5 | |
236 | 4.4 / 5 |