Polévkárna paní Mančo představuje netradiční gastronomický podnik umístěný v centru Prahy, jenž se zaměřuje na kulinářské umění Manany Toidze. Zakladatelka Manana, původem z Tbilisi v Gruzii, obohacuje pražskou gastronomickou scénu autentickými gruzínskými chutěmi, které doplňují vybrané české i mezinárodní speciality.
V této provozovně je možné ochutnat široký výběr polévek připravovaných z čerstvých surovin, mnohdy pocházejících od ověřených místních farmářů. Nabídka zahrnuje jak vydatné masové pokrmy, tak i bezmasé a veganské varianty, přičemž mnoho jídel je vhodných pro osoby s intolerancí na lepek nebo laktózu. Mezi vyhlášené speciality patří boršč podle rodinné receptury či další polévky mezinárodního rázu, avšak nechybí ani tradiční gruzínská jídla, například chačapuri a chinkali. Tyto pokrmy zajišťují nezaměnitelný gastronomický zážitek a odlišují Polévkárnu paní Mančo v rámci pražské gastronomie. Provozovna nabízí útulné prostředí s pestrým dekorem, kde lze dopřát chuťově výrazná a sytá jídla.
Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
---|---|---|
993 | 4.7 / 5 | |
95 | 4.6 / 5 | |
foodora | 73 | 4.8 / 5 |
firmy | 9 | 88.1 / 100 |
kudyznudy | 7 | 3.9 / 5 |